Veiligheidscijfers Nieuwegein

Onlangs is het veiligheidsbeeld met de cijfers over veiligheid en misdrijven over de tweede vier maanden van 2012 openbaar gemaakt. Uit de cijfers blijkt dat Nieuwegein in 2012 een redelijk stabiel veiligheidsbeeld kent ten opzichte van de afgelopen jaren. De (totale) misdrijven is niet gestegen, dit betekent niet dat de gemeente, politie en OM (gezamenlijke veiligheidspartners) niets doen. Op diverse plaatsen in Nieuwegein investeren veiligheidspartners in verschillende activiteiten om de veiligheid te verbeteren. Ook inwoners, scholen en organisaties kunnen op hun eigen manier een steentje bijdragen.

De gemeente werkt samen met politie om u advies te geven welke maatregelen u kunt nemen, zoals bijvoorbeeld bij woninginbraken. In alle wijken vinden voorlichtingsavonden plaats en vertelt een wijkagent wat bewoners kunnen doen om het inbrekers moeilijk te maken. Ook met artikelen op de website, gemeentepagina, met posters en in wijkberichten informeren we u over de maatregelen, die u kunt nemen.

De politie en Stadstoezicht houden ook extra toezicht. Als zij een woning aantreffen waar een inbreker makkelijk kan insluipen of inbreken, dan spreken zij de bewoner aan. Mocht u toch slachtoffer worden van inbraak, dan krijgt u een brief van de burgemeester met informatie over de manier waarop herhaling voorkomen kan worden. Buurtbewoners krijgen bij meerdere inbraken in een buurt ook een brief om hen te informeren. De gemeente en de politie proberen met preventieacties en verscherpt toezicht zowel de pogingen als de geslaagde woninginbraken terug te dringen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk